Wat is Podologie?

Wat doet een Podoloog?

De podologie (letterlijk: “voetkunde”) is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

De podologie werkt volgens de methode van de biomechanica, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen toepassing daarvan in het ADL-segment en het Sportsegment. ADL staat voor Algemeen Dagelijks Leven.

De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, schoen- en zoolcorrecties, alsmede het adviseren van patiënten teneinde voetaandoeningen te voorkomen en bestrijden.


zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Podoloog

Wat zijn podologische zolen?

Handgemaakte podologische zolen zijn zolen die speciaal op maat worden gemaakt voor de voeten van de klant. Ze worden gebruikt om voetklachten te verhelpen of te voorkomen, zoals pijn, eelt, likdoorns of standsafwijkingen. Het maken van handgemaakte podologische zolen bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt er een afdruk of scan van de voet gemaakt om de vorm en de drukpunten te bepalen. Vervolgens wordt er een mal gemaakt van de afdruk of scan, waarop de zool wordt gevormd. De zool wordt gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant. Zo kan er gekozen worden voor leer, kurk, rubber, schuim of kunststof. De zool wordt vervolgens op maat gesneden en afgewerkt met een toplaag en eventuele correcties of aanpassingen. Ten slotte wordt de zool gepast en getest door de klant om te zien of deze comfortabel zit en het gewenste effect heeft.
Willeke en Wim Benerink Podoloog/Podotherapeut in Denekamp, Oldenzaal en Losser op maat gemaakt

Locatie Oldenzaal

KroeseWevers kantoor
De Matenstraat 47
7572 BV Oldenzaal

Locatie Losser

Carint Losser
Luttersestraat 2a
7581 BV Losser

Locatie Denekamp

Gemeentehuis Denekamp Nicolaasplein 5
7591 MA Denekamp

Locaties Duitsland 

Nordhorn (op locatie)
Neuenhaus (op locatie)
Lingen (op locatie)